Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
- Ingrediente
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele.
Mierea
şi untul se pun pe foc
până se topeşte untul
şi se omogenizează.
Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă peste amestecul de făină.
Se adaugă laptele
şi ouăle
şi se amestecă până se omogenizează.
Compoziţia rezultată se pune într-o tavă de cozonac unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 1 oră - 1 oră şi un sfert. După o oră se verifică dacă este gata, înţepându-se în mijloc cu un băţ de frigăruie. Bățul trebuie să rămână curat, fără urme de compoziție.
Se lasă să se răcească, după care se taie în patru părţi egale, pe grosime.
Pentru cremă, se pune la topit ciocolata cu frişca,
amestecând până se omogenizează.
O formă de cozonac, de aceeaşi mărime ca cea în care s-a copt checul, se tapetează cu hârtie de copt sau folie alimentară şi se toană cremă cât să se formeze o peliculă uniformă pe fund.
Peste stratul de cremă se pune prima foaie de chec,
apoi se toarnă o treime din crema rămasă întinzându-se uniform, iar o foaie de chec, încă jumătate din crema rămasă, încă o foaie de chec şi restul de cremă, iar la final, ultima foaie de chec.
Se înveleşte în folie şi se dă la rece pentru 10-20 de minute.
Se scoate din frigider şi se răstoarnă pe un blat, îndepărtându-se folia sau hârtia de copt. Se decorează cu coajă de portocală glasată.