Prăjitură cu morcovi
- Ingrediente
-
Preparăm "Glazură de ciocolată"
Ciocolata se pune pe foc împreună cu frişca.
Se amestecă pe foc până devine un amestec omogen.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică.
Ouăle se bat foarte bine cu zahărul.
Se adaugă morcovul şi uleiul
Făina, praful de copt şi scorţişoara se amestecă separat,
apoi se adaugă peste amestecul de ou cu morcov.
Compoziţia obţinută se pune într-o tavă de cozonac unsă cu unt.
Se scoate din tavă, iar după ce se răceşte, se toarnă deasupra glazura de ciocolată. Opţional, se pot presăra şi câteva nuci măcinate.
E prima mea participare la provocarea "Bucătar curajos" și pot spune că mi-a luat ceva vreme să înțeleg cum funcționează. Până la urmă s-a dovedit a fi destul de simplu, în fiecare lună posesorul unui blog propune o rețetă dulce și posesorul altui blog propune o rețetă sărată. Cei care doresc să participe trebuie sa publice pe data de 20 a lunii rețeta dulce si pe data de 25 a lunii rețeta sărată. Luna aceasta la partea dulce am avut o prăjitură cu morcovi de pe blogul Corinei.