• Cornuri cu gem de post

    Cornuri cu gem

    În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…

  • Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

    Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

    Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.…

  • Tort imperial cu ciocolată

    Tort imperial cu ciocolată

    Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…

  • Tort de cacao cu nucă

    Tort de cacao cu nucă

    Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…

  • Cozonac de post cu aromă de citrice de post

    Cozonac de post cu aromă de citrice

    În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale, zahărul,…

  • Ciocolată din cacao

    Ciocolată din cacao

    Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…

  • Chec

    Chec

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…

  • Nuci

    Nuci

    Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…

  • Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Cozonac cu nucă

    Cozonac cu nucă

    Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Rulada cu cremă de cacao

    Rulada cu cremă de cacao

    Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…

  • Cremă de zahăr ars

    Cremă de zahăr ars

    Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…

  • Prăjitură cu măr ras

    Prăjitură cu măr ras

    Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…

  • Mucenici moldoveneşti de post

    Mucenici moldoveneşti

    Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…

  • Prăjitură inteligentă

    Prăjitură inteligentă

    Untul, zahărul şi 5 linguri de lapte se pun într-o cratiţă la foc mic, până se topeşte zahărul. După…

  • Ruladă din biscuiţi de post

    Ruladă din biscuiţi

    Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu cacaua. Apa se fierbe împreună cu zahărul până…

  • Napolitane cu cremă de biscuiţi şi nuci de post

    Napolitane cu cremă de biscuiţi şi…

    Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert…

  • Orez cu lapte şi mere caramel

    Orez cu lapte şi mere caramel

    Se curăţă merele de cotor, se taie sferturi şi se pun cu 1/2 cană zahăr, scorţişoară şi esenţă de…

  • Minitort de biscuiţi cu frişcă şi ciocolată

    Minitort de biscuiţi cu frişcă şi…

    Pe un platou se aşează un strat de biscuiţi, se însiropează cu laptele amestecat cu esenţă de rom. Se ung…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…

  • Tartă "Tatin" cu mere

    Tartă "Tatin" cu mere

    Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.Se încinge cuptorul,…

  • Şarlotă de vanilie şi rom

    Şarlotă de vanilie şi rom

    1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…

  • Budincă cu zahăr ars

    Budincă cu zahăr ars

    Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…

  • Tort de portocale

    Tort de portocale

    Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…

  •  
  • 1
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro