Tort cu brânză dulce şi fructe
- Ingrediente
-
- fructe din compot
- tort gelee roşu
- Blatul la tort cu brânză dulce şi fructe
- 175 grame biscuiți
- 150 grame unt topit şi răcit
- Crema la tort cu brânză dulce şi fructe
- 200 grame brânză dulce
- 50-75 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri suc de lămâie
- 250 mililitri frișcă lichidă
- 2 plicuri întăritor de frișcă
-
Preparăm "Blatul la tort cu brânză dulce şi fructe"
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu untul şi se pun într-o formă de tort rotundă cu fund detaşabil (du diametrul de 26 cm), tapetată cu hârtie pentru copt.
-
Preparăm "Crema la tort cu brânză dulce şi fructe"
Se amestecă brânza proaspătă cu zahărul, zahărul vanilat şi sucul de lămâie.
Se bate frişca cu întăritorul de frişcă timp de 2 minute.
Se amestecă apoi cu brânza. -
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blat se pune crema.
Peste cremă se aşează fructele din compot scurse foarte bine.
Deasupra se adaugă tort-gelee-ul roşu preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Tortul se lasă la rece aproximativ 2 ore. Forma se desface cu grijă.
În locul fructelor din compot se pot folosi fructe proaspete.