Prăjitură cu portocale
- Ingrediente
-
- 2 portocale
- 1 plic tort gelee transparent
- Blatul la prăjitura cu portocale
- 150 grame făină
- 150 grame unt
- 100 grame zahăr
- 2 gălbenușuri de ou
- 50 grame smântână
- 1 praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Umplutura la prăjitura cu portocale
- 150 grame brânză proaspătă
- 150 grame zahăr
- 120 grame făină
- 2 ouă
- zeamă de portocale de la o portocală
- 2 portocale curăţate de coajă
- 1 lingură lichior
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu portocale"
Zahărul se freacă cu untul.
Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, apoi smântâna, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi la sfârşit făina.
Compoziţia se toarnă într-o formă cu pereţi detaşabili unsă cu unt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 15 minute.
-
Preparăm "Umplutura la prăjitura cu portocale"
Brânza proaspătă se freacă cu zahărul.
Se adaugă, pe rând, zeama de portocală, ouăle, lichiorul, făina.
La final, se adaugă portocalele curăţate de coajă şi tăiate bucăţi.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă umplutura şi se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute la 175 grade.
După ce se coace, se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se ornează cu felii de portocale, peste care se toarnă gelatina transparentă, preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Încă un preparat dedicat provocării lunii ianuarie.