Legume
Dacă azi nu vrei carne în mâncare, poţi prepara un ghiveci de legume, un pilaf cu legume, o ciulama de ciuperci, o mâncare de ardei copţi. Dacă ţii post, atunci aici ar trebui sa cauţi ceva care să te inspire. Să fii atent totuşi pentru că din aceste reţete lipseşte carnea, dar s-ar putea să găseşti lactate şi ouă.
-
Cartofi cu smântână la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, ceapa şi urturoiul se curăţă, de asemenea. Ceapa se taie peştişori şi…
-
Cartofi cu smântână şi mozzarella…
Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Uleiul, condimentele şi smântâna de gătit se amestecă. Se adaugă…
-
Lecsó
Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Legume cu tăiţei de orez la wok
Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…
-
de post
Frigărui de legume
Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…
-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
Legume asortate
Legumele congelate se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se amestecă cu…
-
de post
Legume la dry-cooker
Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…
-
Rulouri de dovlecei cu mozzarella
Dovleceii se taie felii pe lungime. Se opăresc în apă cu sare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
Gulaş de fasole
Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…
-
de post
Humus
Năutul se pune la fiert în apă. Când este fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se dă prin maşina de…
-
de post
Chipsuri de cartofi şi dovlecei la…
Dovleceii şi cartofii se feliază foarte subţire. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarin, piper…
-
de post
Mâncare de gogonele
Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,…
-
de post
Orez persan
Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…
-
Dovlecei cu roşii şi mozzarella la…
Roşiile, dovleceii şi mozzarella se taie felii de aceeaşi grosime. Într-un vas termorezistent se aranjează…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Piure de cartofi cu caşcaval
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de zeama în care au fiert,…
-
de post
Mâncare de ștevie cu ciuperci și…
Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul mărunțit și se călesc împreună.…
-
de post
Cartofi cu oregano şi lămâie la cuptor
Se curăţă cartofii, se taie felii. Se adaugă oregano, sare, piper şi puţin ulei de măsline. Se omogenizează.…
-
de post
Risotto cu mazăre şi porumb
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă orezul şi se căleşte puţin în ulei împreună…
-
Ciuperci pleurotus pane
Ciupercile se spală şi se opăresc în apă cu sare pentru 5 minute. Ouăle se bat cu sare si piper. Se adaugă…
-
Orez cu peşte afumat
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ardeiul se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă. Se călesc…
-
Cartofi cu păstârnac în grăsime…
Grăsimea de raţă se taie cubuleţe, se pune în tavă şi se bagă la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.…
-
Cartofi în coajă la cuptor
Cartofii se spală foarte bine cu ajutorul unei perii. Se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb doar pe jumătate,…