Marchiză de ciocolată
- Ingrediente
-
- Blatul la marchiza de ciocolată
- 4 ouă
- 225 grame zahăr
- 50 grame cacao
- 50 grame făină
- unt pentru uns tava
- Crema la marchiza de ciocolată
- 1 plic gelatină
- 600 mililitri frișcă
- 275 grame ciocolată amăruie
- 100 mililitri apă
- 2 linguri zahăr
- 2 gălbenușuri de ou
- 30 grame cacao
-
Preparăm "Blatul la marchiza de ciocolată"
Ouăle se bat cu zahărul până se obţine un amestec omogen, mai deschis la culoare.
Cacaua se amestecă cu făina,
apoi se adaugă peste ouăle bătute cu zahărul.
Se amestecă uşor, de jos în sus.
Se unge cu unt o formă cu fund detaşabil, apoi se pune compoziţia.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 20 de minute.
Se lasă să se răcească.
-
Preparăm "Crema la marchiza de ciocolată"
Zahărul şi apa se pun pe foc, până se dizolvă zahărul.
Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se lasă pe foc, amestecând continuu, până se topeşte ciocolata.
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Apoi se dizolvă pe baie de apă.
Se adaugă imediat peste ciocolata topită. Se amestecă.
Se adaugă gălbenuşurile şi se încorporează.
Se aromatizează cu rom sau coniac.
Frişca se bate.
Se adaugă peste frişcă amestecul de ciocolată cu gelatină. Se amestecă.
Se adaugă cacaua.
-
continuăm cu rețeta de bază...
După ce blatul s-a răcit, se toarnă crema deasupra.
Se uniformizează,
apoi se dă la rece până se întăreşte crema. De preferat să se lase peste noapte în frigider.
Se îndepărtează inelul detaşabil
şi se decorează cu aşchii de ciocolată.
-
luiza06 Mar.2014
FFF buna!
-
milica17 Jan.2014
prajitura de top FIVE!!!!!!!