Prăjitură noire
-
Preparăm "Glazură de ciocolată"
Ciocolata se pune pe foc împreună cu frişca.
Se amestecă pe foc până devine un amestec omogen.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amestecă cu 75 g margarină topită.
Într-o tavă de cozonac tapetată cu folie alimentară se pun biscuiţii amestecaţi cu margarină. Se uniformizează şi se tasează foarte bine cu ajutorul unei linguri, apoi se dă tava la rece.
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Se răceşte uşor şi se adaugă frişca şi coniacul.
Se omogenizează.
Se bate totul cu mixerul.
Se adaugă restul de 75 g margarină şi se mixează foarte bine.
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se topeşte apoi pe baie de apă.
Se adaugă peste crema de ciocolată şi se omogenizează.
Amestecul se pune în tavă peste biscuiţi.
Se dă la rece pentru 3-4 ore, după care de răstoarnă pe un platou şi se desprinde, cu grijă, folia.
Deasupra se toarnă glazura.
Se ornează cu fulgi de ciocolată.
Se dă la rece până se întăreşte glazura.