Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele,
apoi ouăle,
zahărul,
untul la temperatura camerei,
coaja rasă de lămâie,
făina,
drojdia,
apoi se fixează cuva în maşină şi se alege programul pentru aluaturi cu drojdie.
Cât timp se frământă şi creşte aluatul, se pregăteşte umplutura.
Merele, curăţate de sâmburi, se pun pe foc împreună cu zahărul, scorţişoara şi apa.
Se lasă pe foc până scade tot siropul.
Când aluatul a crescut se scoate din cuvă şi se modelează parizienele. Se formează un sul, care se porţionează în 10-12 bucăţi.
Fiecare bucată se trece prin făină, apoi se întinde cu sucitorul, astfel încât să se obţină o formă aproximativ pătrată.
În partea de sus se pune o lingură de compoziţie.
Apoi, se rulează partea de aluat cu compoziţie, până la jumătate.
Cealaltă jumătate de aluat, rămasă neacoperită se taie în fâşii late de un deget.
Se trece fiecare fâşie peste partea cu umplutură, obţinându-se o împletitură.
Se lasă la crescut pentru încâ jumătate de oră.
Se ung cu ou, se presară cu mac şi se bagă în cuptorul încins la 200 grade timp de 10-15 minute, până se rumenesc.
Se servesc atât calde cât şi reci.
-
poghirca zoia cornelia ana14 Sep.2013
acum fac pariziene cu ficat.maine fac cu branza si mere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!adica luni.
-
doina09 Apr.2013
e foarte buna am facut si eu
-
Diana11 Feb.2013
Uuuuuuuuuu , ce-mi place ... daca e utilizata ,,prietenuta" din bucatarie .
PS Sa stii Cornelusa c-am facut poale-n brau cu aluat la MP ... :d