Plăcintă "Poale'n brâu"
- Ingrediente
-
- 500 grame făină
- 60 grame drojdie
- 4 gălbenușuri de ou
- 100 grame zahăr
- 100 grame untură
- 300 mililitri lapte
- esență de rom
- ½ linguriță sare
- 2-3 pachețele zahăr vanilat
- 1 linguriță coajă de lămâie
- Umplutura de brânză cu stafide
- 300 grame brânză proaspătă de vaci, bine scursă
- 2 ouă
- 100 grame smântână
- 50 grame zahăr
- stafide
- coajă de lămâie
-
Preparăm "Umplutura de brânză cu stafide"
Ingredientele se amestecă.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr.
Se adaugă câteva linguri de făină, se amestecă şi se lasă la loc cald până începe să crească.
Cât timp dospeşte maiaua, două gălbenuşuri se freacă spumă cu zahărul şi sarea.
Peste maiaua dospită se adaugă spuma de gălbenuşuri, coaja de lămâie, zahărul vanilat, restul de făină şi se amestecă.
Aluatul se frământă timp de 20 de minute, apoi se adaugă puţin câte puţin untură călduţă.
Se lasă la crescut, la loc cald, timp de o oră, cât sa-şi dubleze volumul.
Se întinde o foaie nu foarte groasă (aproximativ 5 mm).
Se taie pătrate pe care se pune câte o lingură de umplutură.
Se împăturesc.
Se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu cele 2 gălbenuşuri rămase.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 minute, până se rumenesc frumos.
Se pudrează cu zahăr pudră după ce se mai răcesc puţin.
-
Diana06 Feb.2013
Daca as incerca sa fac aluatul la MP , mi-ar reusi ? Ce zici Cornelia ? :d