Tăvălită cu cremă
(Prăjitură tăvălită cu cremă)- Ingrediente
-
- 50 grame ciocolată menaj
- 2 linguri ulei
- nucă de cocos
- Blatul la tăvălită cu cremă
- 8 ouă
- 400 grame zahăr
- ½ linguriță bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
- 250 grame făină
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- Crema la tăvălită cu cremă
- 200 grame unt
- 150 grame zahăr
- 2 linguri făină
- 300 mililitri lapte
- 3 plicuri zahăr vanilat
-
Preparăm "Blatul la tăvălită cu cremă"
Albuşurile se bat spumă cu zahărul.
Se adaugă apoi făina şi cacaua, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi, la final, uleiul.
Compoziţia rezultată se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se coace la 170 grade timp de 35 de minute. -
Preparăm "Crema la tăvălită cu cremă"
Făina se dizolvă în lapte, ca sa nu rămână cocoloaşe.
Se pune apoi la fiert cu zahărul vanilat şi zahărul tos.
Se fierbe până se leagă.
Se lasă să se răcească, apoi se adaugă peste untul frecat spumă. -
continuăm cu rețeta de bază...
Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la mijloc cu crema, apoi se ung şi marginile, de jur împrejur cu cremă şi se trece prin nucă de cocos.
Deasupra fiecărei bucăţi se pune glazura de ciocolată obţinută prin topirea ciocolatei cu uleiul.