Prăjitură excelentă
- Ingrediente
-
- ciocolată rasă
- Blatul la prăjitura excelentă
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri cacao
- ½ plic praf de copt
- Bezeaua la prăjitura excelentă
- 6 albușuri de ouă
- 100 grame zahăr
- Crema la prăjitura excelentă
- 6 gălbenușuri de ou
- 100 grame zahăr
- 250 grame margarină
-
Preparăm "Blatul la prăjitura excelentă"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul şi se bat în continuare cu mixerul până se obţine o bezea tare.
Gălbenuşurile se adaugă peste bezea, împreună cu făina, cacaua şi praful de copt.
Se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus, până la omogenizare.
Compoziţia se coace în tava tapetată cu hârtie de copt, la 175 grade timp de 20 de minute.
-
Preparăm "Bezeaua la prăjitura excelentă"
Albuşurile se bat spumă.
Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se obţine bezeaua tare.
-
Preparăm "Crema la prăjitura excelentă"
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pe baie de apă până se obţine o cremă groasă.
Se lasă să se răcească şi se adaugă margarina, la temperatura camerei.
Se mixează foarte bine.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150 grade timp de 20 de minute, până se întăreşte bezeaua.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, după care se întinde crema peste bezea.
Deasupra se pune ciocolată rasă.
-
delia12 Jan.2015
mi se pare o prajitura foarte buna,nu am facuto dar o s-o fac multumim de retete.
-
lenuta dumitrescu06 Sep.2013
Am facut si eu de mute ori ,este f. delicioasa ****