Tort diplomat cu pişcoturi
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie omogenă, ca o smântână. Vasul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Între timp se pune gelatina la înmuiat în zeama de compot. Se lasă aşa 10 minute, după care se dizolvă pe baie de apă.
Gelatina dizolvată se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr.
Frişca se bate şi se amestecă cu compoziţia obţinută mai sus.
Într-o cratiţă cu fund detaşabil, unsă cu unt, se pune un strat subţire de compoziţie, apoi se aşează pe margine pişcoturi, cu cartea bombată înspre exterior.
În mijloc se pun diferite fructe tăiate în felii subţiri. Se alternează un strat de compoziţie cu un strat de fructe, până se termină compoziţia. Deasupra se decorează după preferinţă.
Se dă la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Când se serveşte se desface inelul detaşabil.
-
ana03 May.2013
Este a3a oara cand fac reteta aceasta de Diplomat si este excelenta!!!Usor si placut de facut!, folosesc o frisca naturala in loc de Hulala.
-
costescucristina28 Jan.2013
si dk pun un strat d piscoturi unul d compozitie s vructe s tot asa
-
ina-p10 Jan.2013
yammy!!