Tort de portocale
Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul.
Se amestecă cu 1/2 litru lapte şi se continuă amestecarea încălzindu-se pe baie de apă, până când crema ajunge de consistenţa unei smântâni.
3 pliculeţe gelatină se amestecă cu 5-6 linguri de apă încălzindu-se pe baie de apă până la omogenizare.
Apoi se toarnă gelatina peste cremă şi se amestecă tot timpul până se face cremă.
Se bate frişca separat până se întăreşte.
După ce e gata crema se răceşte bine şi apoi se amestecă încet cu frişca.
Asamblarea tortului
Se curăţă portocalele, se taie rondele şi se tapetează o cratiţă mare.
Se face un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom, care se pune pe aragaz la foc mic.
Se pune peste portocale un strat de cremă, apoi un strat de pişcoturi înmuiate repede în sirop, apoi iar un strat de cremă.
Şi se continuă până se termină ingredientele.
Se bagă la frigider până a doua zi.
După ce s-a închegat bine tortul, se desprind uşor cu un cuţit marginile, apoi se pune un platou pe cratiţă şi se răstoarnă tortul dintr-o mişcare astfel încât portocalele să fie deasupra tortului.
Se poate orna cu frişcă.