Tort de struguri cu iaurt
- Ingrediente
-
- 400 grame biscuiți digestivi
- 30 grame zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100 grame margarină
- 50-100 mililitri lapte în funcţie de cât de mult absorb biscuiţii
- 600 grame iaurt pentru cremă
- 6 linguri zahăr pentru cremă
- 400 grame struguri pentru cremă
- coajă de lămâie de la o lămâie, pentru cremă
- 2 plicuri gelatină pentru cremă
- 100 grame struguri pentru decor
- mentă pentru decor
Biscuiţii se mărunţesc la robot.
Se topeşte margarina.
Biscuiţii mărunţiţi se amestecă cu zahărul pudră, esenţa de vanilie şi margarina topită.
Se adaugă apoi laptele până se obţine un aluat cremos.
Pe fundul unei tăvi cu fundul detaşabil uns cu margarină, se întinde uniform acest aluat.
Iaurtul se amestecă cu zahărul şi coaja de lămâie.
Boabele de struguri se taie pe jumătate.
Gelatina se dizolvă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Peste iaurt se adaugă boabele de struguri şi gelatina dizolvată.
Se amestecă imediat şi se toarnă deasupra blatului.
Se dă la frigider, unde se lasă până a doua zi sau se bagă pentru 20-30 de minute la congelator.
Se serveşte decorând cu boabe de struguri tăiate pe jumătate şi cu frunze de mentă.
-
Aprill26 Dec.2013
incredible thanks a lot !!!!!!!!!!!!