Tartă cu struguri
Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc.
Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt, 30 g unt topit, amestecând continuu cu mixerul.
Tava de tarte se unge cu unt şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia obţinută.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească 5 minute, apoi se răstoarnă pe un platou.
Pentru cremă, se amestecă laptele cu 20 g făină şi 30 g unt. Se pune pe foc şi se fierbe până se obţine un sos gros.
Se ia de pe foc şi se adaugă 1 lingură de zahăr şi gălbenuşul, amestecând continuu.
Se pune crema într-un castron şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se adaugă 1 lingură de frişcă şi 2 linguriţe de lichior, amestecând cu mixerul.
Crema obţinută se întinde peste tartă.
Boabele de struguri se aşează pe toată suprafaţa.
Gelatina transparentă se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească şi când începe să se întărească se pune cu lingura peste struguri.