Prăjitură Greta Garbo

(Prăjiură cu budincă de vanilie)

Întrucât am primit mai multe sesizări referitoare la cantităţile folosite în această reţetă, am zis că cel mai corect ar fi să lăsăm un mesaj de atenţionare.

Am primit 3 sesizări, prin comentarii, că ar trebui modificate cantităţile folosite în reţetă. Ca urmare, am început să ne punem întrebări dacă nu cumva sesizările sunt îndreptăţite.

Dacă vă hotărâţi să urmaţi această reţetă, vă rugăm să citiţi şi comentariul primit de la daniela în data 22 Jan.2013 22:22 , pentru posibilele corecturi aduse reţetei. Şi v-aş ruga să lăsaţi un feedback cu referire la cantităţile folosite.

Vom încerca să refacem această reţetă şi implicit să reverificăm aceste cantităţi, dar până atunci vom păstra acest mesaj de atenţionare.

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la prăjitura Greta Garbo"

    Se bate oul cu zahărul.


    Se adaugă cacaua şi margarina. Se mixează.

    Se adaugă laptele, amoniacul stins cu zeamă de lămâie şi făina.

    Se obţine un aluat.


    Se împarte în 2 şi se întinde cu mâna câte o foaie pe fundul tăvii uns şi tapetat cu făină.

    Foaia se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.

    Se coace la 200 grade timp de 15 minute.


  2. Preparăm "Pandişpanul la prăjitura Greta Garbo"

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă.

    Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul în continuare, până se obţine o bezea tare.

    Se adaugă gălbenuşurile şi se mixează.

    Se adaugă şi făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi coaja rasă de lămâie. Se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus.

    Compoziţia obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Se coace la 175 grade timp de 15-20 de minute.

  3. Preparăm "Crema la prăjitura Greta Garbo"


    Amidonul se amestecă cu gălbenuşul, laptele şi zahărul.


    Se pune pe foc şi se amestecă permanent pănă se îngroaşă.


    Se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie şi untul tăiat bucăţele.

  4. Preparăm "Caramel"

    Zahărul se caramelizează.

    Se ia de pe foc şi se adaugă frişca.

    Se pune din nou pe foc până se îngroaşă.

    Se adaugă untul şi se ţine pe foc până se obţine o compoziţie groasă ca o smântână.

    Se lasă să se răcească.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Se asamblează prăjitura astfel: se pune o foaie, se unge cu jumătate din cremă, apoi se pune pandişpanul, se unge cu restul de cremă şi se pune cealaltă foaie.


Deasupra se glazurează cu caramel.

Se porţionează.

Ca urmare a provocării secrete iniţiată de Ama mi-a fost desemnat blogul Cerceluşii din poveşti ai Marrei. Prima oară când l-am "răsfoit" mi s-au "lipit" ochii de vreo 2 reţete. Prima ar fi o reţetă mai aparte pentru prăjitura Greta Garbo, din care a fost inspirată şi reţeta de faţă.

Etichete: prajitura | greta garbo
(24 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Supă cu găluște de griș Supă cu găluște de griș

Rețeta mai nouă   Piramide de ciocolată Piramide de ciocolată

publicitate
Comentarii (47)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro