Piramide de ciocolată
(Prăjitură piramide de ciocolată)- Ingrediente
-
- Foile la piramide de ciocolată
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- coajă de portocală rasă
- Crema la piramide de ciocolată
- 4 ouă
- 400 grame zahăr
- 4 linguri apă
- 2 fiole esență de rom
- 100 grame cacao
- 2 pachete margarină Rama de 250 grame
- Glazura la piramide de ciocolată
- 200 grame ciocolată amăruie
- 150 mililitri frișcă
- 50 grame margarină Rama
-
Preparăm "Foile la piramide de ciocolată"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu 4 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu cele 2 linguri de zahăr.
Cele 2 compoziţii se amestecă uşor cu lingura, de jos în sus.
Se adaugă făina şi coaja rasă de portocală şi se amestecă uşor, cu lingura, până se încorporează toată făina.
Din compoziţia rezultată se coc 2 foi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 175 grade timp de 15-20 de minute.
-
Preparăm "Crema la piramide de ciocolată"
Ouăle, zahărul şi apa se amestecă şi se pun pe baie de apă, mixând continuu, până totul devine ca o cremă.
Peste această compoziţie se adaugă cacaua, se amestecă bine şi se lasă să se racească.
După ce s-a răcit, se mixează cu margarina. La final se adaugă esenţa de rom şi se mixează bine.
-
Preparăm "Glazura la piramide de ciocolată"
Ciocolata ruptă bucăţi, frişca şi margarina se pun pe foc până se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se unge o foaie cu 2 linguri de cremă. Se întinde pe toată suprafaţa.
Apoi se pune cea de-a doua foaie, se unge si ea cu 2 linguri de cremă.
Peste acest strat subţire de cremă se fac, cu ajutorul unui poş cu dui, suluri de cremă, unul lângă altul.
Deasupra se fac alte suluri de cremă, dar de data aceasta între sulurile de la bază, din 2 în doi, formându-se astfel nişte mici piramide.
Se toarnă deasupra glazura şi se dă la rece.
Se porţionează în mici piramide.