Prăjitură Rafaelo
- Ingrediente
-
- alune măcinate
- Blatul la prăjitura Rafaelo
- 3 ouă
- 200 grame zahăr
- 100 mililitri ulei
- 100 mililitri lapte
- 200 grame făină
- 1 plic praf de copt
- Blatul de cocos la prăjitura Rafaelo
- 5 albușuri de ouă
- 150 grame zahăr
- 150 grame nucă de cocos
- 2 linguri făină
- 5 grame praf de copt
- esență de migdale
- Crema la prăjitura Rafaelo
- 700 mililitri frișcă
- 750 grame ciocolată albă
- 1-2 linguri lichior de preferat, de cocos
- 1 plic gelatină
- Siropul la prăjitura Rafaelo
- 1 pahar lapte
- 2 linguri caramel
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Rafaelo"
Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu 100 grame de zahăr.
Se adaugă laptele şi uleiul.
Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr.
Se amestecă cu gălbenuşurile şi, la final, cu făina şi praful de copt. Se amestecă uşor, de jos în sus.
Blatul se coace la 180 grade timp de 20-25 de minute, în tava tapetată cu hârtie de copt.
-
Preparăm "Blatul de cocos la prăjitura Rafaelo"
Albuşurile se bat spumă cu zahărul.
Se adaugă nuca de cocos, făina, praful de copt şi esenţa de migdale.
Se coace la 180 grade timp de 20-25 de minute în tava tapetată cu hârtie de copt.
-
Preparăm "Crema la prăjitura Rafaelo"
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece.
300 ml frişcă se pune pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi.
După ce s-a topit ciocolata, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se mixează.
Restul de frişcă se bate şi se adaugă peste ciocolată.
Se adaugă lichiorul şi gelatina dizolvată pe baie de apă. Se omogenizează.
-
Preparăm "Siropul la prăjitura Rafaelo"
Caramelul se dizolvă în lapte.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se însiropează.
Se pune 1/2 din cremă şi se nivelează.
Se presară pe toată suprafaţa alunele măcinate.
Se pune blatul cu nucă de cocos.
Apoi restul de cremă.
Se acoperă cu nucă de cocos.
Se lasă până a doua zi, după care se porţionează.
-
huțanu viorica19 Apr.2013
foarte bună!