Prăjitură însiropată cu nucă
- Ingrediente
-
- 5 ouă
- 250 grame zahăr
- 200 grame făină
- 1 plic praf de copt
- coajă de lămâie sau lime
- unt pentru uns tava
- 2 căni nuci măcinate
- Siropul la prăjitura însiropată cu nucă
- 250 grame zahăr
- 250 mililitri apă
- 200 grame unt
- 50 grame ciocolată
-
Preparăm "Siropul la prăjitura însiropată cu nucă"
Zahărul, ciocolata şi apa se pun pe foc, până se dizolvă zahărul.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă untul.
Se amestecă până se încorporează tot untul.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Peste gălbenuşuri se adaugă făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.
Se toarnă şi albuşurile spumă, amestecându-se uşor, cu lingura, de jos în sus.
Compoziţia obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt. Se coace 20 de minute la 175 grade.
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit se toarnă siropul deasupra.
Se presară nuca măcinată pe toată suprafaţa.
Se porţionează.