Prăjitură însiropată cu nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Siropul la prăjitura însiropată cu nucă"

    Zahărul, ciocolata şi apa se pun pe foc, până se dizolvă zahărul.

    Se ia vasul de pe foc şi se adaugă untul.

    Se amestecă până se încorporează tot untul.

  2. continuăm cu rețeta de bază...


Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr.


Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.


Peste gălbenuşuri se adaugă făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.


Se toarnă şi albuşurile spumă, amestecându-se uşor, cu lingura, de jos în sus.


Compoziţia obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt. Se coace 20 de minute la 175 grade.


Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.


După ce s-a răcit se toarnă siropul deasupra.


Se presară nuca măcinată pe toată suprafaţa.

Se porţionează.


Etichete: prajitura | nuci | sirop
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Gazpacho Gazpacho

Rețeta mai nouă   Prăjitură Rafaelo Prăjitură Rafaelo

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro