Prăjitură Raluca cu foi de napolitană

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foaie doboş"

    Ingredientele sunt pentru o foaie doboş.
    Albuşurile se bat spumă.

    Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin ca o cremă, adăugând treptat şi cele 4 linguri cu apă clocotită.

    Peste albuşurile bătute spumă se adaugă crema de gălbenuşuri şi făina, amestecându-se uşor cu lingura, de jos în sus.

    Compoziția se împarte în două. Foile se coc în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi la 170 grade timp de 15 minute.

  2. Preparăm "Crema de caramel pentru prăjitura Raluca"

    Gălbenuşurile se fierb pe baie de apă cu 200 g zahăr până se obţine o cremă destul de groasă.

    Separat se caramelizează 300 g zahăr, la care se adaugă 250 g margarină.


    Se amestecă până se topeşte tot zahărul ca să nu rămână cocoloaşe. La final se adaugă 250 g nuci măcinate.

    Vasul se ia de pe foc şi se adaugă crema de gălbenuşuri.

  3. Preparăm "Crema de capucino pentru prăjitura Raluca"

    Ouăle, zahărul, cacaua si capucino se amestecă şi se pun pe foc, obţinându-se o cremă.


    Se lasă să se răcească şi se amestecă cu margarina.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Peste una din foile doboş se adaugă jumătate din crema de capucino.


Peste cremă se aşează foile de napolitană între care s-a pus crema de caramel.


Peste foile de napolitană urmează restul de cremă de capucino, apoi foaia doboş şi deasupra se pune glazura de ciocolată.



(17 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Friptură de vită cu sos de roşii şi cartofi la cuptor Friptură de vită cu sos de roşii şi cartofi la cuptor

Rețeta mai nouă   Urzici munteneşti Urzici munteneşti

publicitate
Comentarii (19)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro