Prăjitură Raluca cu foi de napolitană
- Ingrediente
-
- 2 foi de napolitană
- glazura de ciocolata
- Foaie doboş
- 4 ouă
- 4 linguri apă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- unt pentru uns tava
- Crema de caramel pentru prăjitura Raluca
- 5 gălbenușuri de ou
- 500 grame zahăr
- 250 grame margarină
- 250 grame nuci măcinată
- Crema de capucino pentru prăjitura Raluca
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 plic capucino
- 250 grame margarină
-
Preparăm "Foaie doboş"
Ingredientele sunt pentru o foaie doboş.
Albuşurile se bat spumă.
Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin ca o cremă, adăugând treptat şi cele 4 linguri cu apă clocotită.
Peste albuşurile bătute spumă se adaugă crema de gălbenuşuri şi făina, amestecându-se uşor cu lingura, de jos în sus.
Compoziția se împarte în două. Foile se coc în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi la 170 grade timp de 15 minute. -
Preparăm "Crema de caramel pentru prăjitura Raluca"
Gălbenuşurile se fierb pe baie de apă cu 200 g zahăr până se obţine o cremă destul de groasă.
Separat se caramelizează 300 g zahăr, la care se adaugă 250 g margarină.
Se amestecă până se topeşte tot zahărul ca să nu rămână cocoloaşe. La final se adaugă 250 g nuci măcinate.
Vasul se ia de pe foc şi se adaugă crema de gălbenuşuri. -
Preparăm "Crema de capucino pentru prăjitura Raluca"
Ouăle, zahărul, cacaua si capucino se amestecă şi se pun pe foc, obţinându-se o cremă.
Se lasă să se răcească şi se amestecă cu margarina. -
continuăm cu rețeta de bază...
Peste una din foile doboş se adaugă jumătate din crema de capucino.
Peste cremă se aşează foile de napolitană între care s-a pus crema de caramel.
Peste foile de napolitană urmează restul de cremă de capucino, apoi foaia doboş şi deasupra se pune glazura de ciocolată.