Savarine la maşina de făcut pâine
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun laptele,
ouăle,
un praf de sare, zahărul,
uleiul,
făina,
iar la final, drojdia.
Vasul se pune în maşină şi se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie (care durează o oră şi jumătate).
Formele se ung cu unt.
Se iau porţiuni din aluat, se modelează în mână, apoi se pun în formele unse.
Se lasă să crească în forme, la loc cald, aproximativ 30 de minute,
apoi se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 de minute.
Se lasă să se răcească.
Se pregăteşte siropul: se pune la fiert 1,5 l apă cu 1 kg zahăr şi coajă rasă de lămâie.
Se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească 10-15 minute.
"Faţa" savarinelor se dă pe răzătoare, apoi se pun în siropul călduţ, cu faţa în jos.
Se întorc şi pe partea cealaltă.
Când sunt bine însiropate, se scot pe o farfurie.
Frişca se bate spumă tare (se poate folosi chiar şi un întăritor).
Se pregăteşte jeleul roşu conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Savarinele însiropate, se întorc cu faţa în jos şi se taie un capac, fără a-l îndepărta total.
Se toarnă deasupra jeleul,
apoi se umplu cu frişcă.