Tort Saint Honoré
- Ingrediente
-
- Tarta pentru tortul Saint Honoré
- 200 grame făină
- 100 grame margarină
- 40 mililitri apă rece
- 1 praf sare
- Choux a la creme pentru tortul Saint Honoré
- 250 mililitri apă
- 60 mililitri ulei
- 3 ouă
- 140 grame făină
- 1 praf sare
- Crema la tortul Saint Honoré
- 2 ouă
- 350 mililitri lapte
- 150 grame zahăr
- 3 linguri amidon
- esență de vanilie
- 300 mililitri frișcă
-
Preparăm "Tarta pentru tortul Saint Honoré"
Făina se frământă cu margarina şi un praf de sare.
Se adaugă apa rece şi se frământă în continuare până se obţine un aluat omogen, care nu se lipeşte.
Aluatul se înfăşoară în folie şi se bagă la rece timp de 30 de minute.
-
Preparăm "Choux a la creme pentru tortul Saint Honoré"
Apa, uleiul şi sarea se pun pe foc până dau în clocot.
Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se încorporează bine făina.
Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă ouăle pe rând; nu se adaugă următorul ou decât după ce s-a încorporat cel adăugat.
-
Preparăm "Crema la tortul Saint Honoré"
Laptele se încălzeşte.
Ouăle se bat foarte bine cu zahărul şi esenţa de vanilie.
Se adaugă şi amidonul şi se amestecă.
Amestecul se toarnă peste laptele aflat pe foc.
Se amestecă în continuu ca să nu se lipească. Se menţine pe foc până se îngroaşă.
Separat, se bate frişca, apoi se adaugă crema de vanilie.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.
Cu ajutorul poşului se formează un brâu din aluat de choux a la creme.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute, apoi se mai ţine încă 25 de minute la 200 grade.
Din restul de aluat de choux a la creme se fac mici gogoşele care se coc şi ele la 200 grade timp de 30 de minute.
Interiorul blatului se umple cu cremă.
Choux-urile se umplu cu cremă şi se dispun pe suprafaţa blatului, astfel încât sa fie câte unul de fiecare felie.
Se ornează după preferinţă, cu frişcă şi caramel.
Se serveşte, de preferinţă, a doua zi, pentru ca blatul de tartă să se înmoaie. Altfel este puţin crocant. Înainte de servire se poate decora cu ace de zahăr ars.
Cosmin şi Daiana, gazdele Provocării secrete din această lună, ne-au asignat blog-ul Lilianei, de unde am ales această rețetă.
-
milica25 Sep.2013
delicios!!!! pentru mine a fost o surpriza foarte placuta.