Tort înghețat de ciocolată și cappuccino

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Untul pentru blat se topește pe foc,

apoi se amestecă cu pudra de cacao.

Se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul, amestecând până acesta se dizolvă.

Se mai adaugă și făina, praful de copt,

oul și se omogenizează bine,

iar la final se pune esența de vanilie.

Se toarnă compoziția într-o formă cu pereții detașabili unsă cu unt

și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute, până devine elastic la atingere. Se lasă să se răcească în formă.

Se pregătește spuma.

Cappuccino se dizolvă în 2 linguri de apă fierbinte și se lasă să se răcească.

Zahărul împreună cu 4 linguri de apă se pun pe foc

și se fierbe până se obține un sirop gros.

Se încorporează siropul fierbinte în gălbenușuri

și se mixează foarte bine până se obține un amestec cremos, deschis la culoare.

Separat, se bate frișca

în care se adaugă crema de gălbenușuri.

Se scoate un sfert din amestec, iar peste restul se adaugă cappuccino și lichior.

Se adaugă trei sferturi din gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se încorporează prin răsturnare.

Spuma astfel obținută se toarnă peste blat și se dă la congelator pentru 30 de minute.

Peste spuma de gălbenușuri pusă separat se toarnă restul de gelatină reîncălzită pentru a se dizolva din nou. Se încorporează,

apoi se toarnă peste spuma de cafea scoasă din congelator, se nivelează uniform și se dă la frigider pentru o oră.

Se scoate inelul detașabil de la formă

și se decorează cu cacao și fulgi de ciocolată albă.

Etichete: tort
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tort Sacher Tort Sacher

Rețeta mai nouă   Minitorturi cu ciocolată și cafea Minitorturi cu ciocolată și cafea

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro