Tort Sacher
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare.
Untul la temperatura camerei, se amestecă până devine o cremă moale.
Se adaugă, treptat, câte puțin zahăr și gălbenușurile, unul câte unul, amestecând continuu. Se obține un amestec pufos și de culoare deschisă.
200 g de ciocolată amăruie se pun la topit pe baie de apă.
Ciocolata topită se adaugă peste crema de unt cu gălbenușuri, bătând continuu.
Se adaugă făina și pesmetul, încorporându-le cu ajutorul unei linguri.
Se adaugă și spuma de albușuri, amestecând cu grijă, de jos în sus.
Compoziția se toană într-o formă rotundă.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru o oră.
Blatul se lasă să se răcească, apoi se taie pe jumătate.
Se unge primul blat cu gem de caise sau peltea,
apoi se pune deasupra celălalt blat.
Se unge și acesta cu gem, inclusiv părțile laterale.
Cele 100 g de ciocolată se topesc pe baie de apă.
Cu ciocolata topită se îmbracă tortul.
Se dă la rece.