Brioşe "Fantomă"

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Brioşe de ciocolată"

    Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt.

    Ouăle se bat cu zahărul.

    Se adaugă untul, laptele şi whisky, apoi amestecul de făină. Se amestecă cu mixerul.

    Forma pentru brioşe se căptuşeşte cu hârtie de copt pentru brioşe. Se umplu formele doar 2/3.

    Se coc la 180 grade timp de 25  minute, în cuptorul preîncălzit.

    Brioşe de ciocolată
  2. Preparăm "Cremă ganache"

    Ciocolata se rupe bucăţi şi se topeşte pe baie de apă împreună cu frişca lichidă.

    Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul. Se adaugă şi esenţa de rom.

  3. Preparăm "Marţipan din mashmallow"

    Mashmallow-ul se pune la topit la foc mic.

    După ce s-a topit tot, se frământă cu zahăr pudră până se obţine o compoziţie ce poate fi modelată.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Crema se pune deasupra brioşelor, cu ajutorul unei seringi.

Marţipanul se modelează sub forma unor fantomiţe. Cu ajutorul unei scobitori şi a ciocolatei topite, se vor contura ochii fantomelor.


Aceste figurine din marţipan, se vor plasa peste crema de ciocolată de pe brioşe.

Sunt numai bune de întâmpinat Halloween-ul.


(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Hamsii marinate Hamsii marinate

Rețeta mai nouă   Cod cu roşii şi coajă de lămâie la cuptor Cod cu roşii şi coajă de lămâie la cuptor

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro