Brioşe "Fantomă"
- Ingrediente
-
- Brioşe de ciocolată
- 200 grame făină
- 50 grame cacao
- 1 plic praf de copt
- 150 grame zahăr
- 4 ouă
- 200 grame unt
- 150 mililitri lapte
- 50 mililitri whisky
- Cremă ganache
- 250 grame ciocolată amăruie
- 500 mililitri frișcă
- esență de rom
- Marţipan din mashmallow
- mashmallow
- zahăr pudră
-
Preparăm "Brioşe de ciocolată"
Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt.
Ouăle se bat cu zahărul.
Se adaugă untul, laptele şi whisky, apoi amestecul de făină. Se amestecă cu mixerul.
Forma pentru brioşe se căptuşeşte cu hârtie de copt pentru brioşe. Se umplu formele doar 2/3.
Se coc la 180 grade timp de 25 minute, în cuptorul preîncălzit.
-
Preparăm "Cremă ganache"
Ciocolata se rupe bucăţi şi se topeşte pe baie de apă împreună cu frişca lichidă.
Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul. Se adaugă şi esenţa de rom.
-
Preparăm "Marţipan din mashmallow"
Mashmallow-ul se pune la topit la foc mic.
După ce s-a topit tot, se frământă cu zahăr pudră până se obţine o compoziţie ce poate fi modelată.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Crema se pune deasupra brioşelor, cu ajutorul unei seringi.
Marţipanul se modelează sub forma unor fantomiţe. Cu ajutorul unei scobitori şi a ciocolatei topite, se vor contura ochii fantomelor.
Aceste figurine din marţipan, se vor plasa peste crema de ciocolată de pe brioşe.
Sunt numai bune de întâmpinat Halloween-ul.