Ruladă cu cremă de frişcă şi ciocolată
- Ingrediente
-
- frișcă lichidă
- ciocolată amăruie rasă
- întăritor de frișcă
- Blatul la ruladă
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri apă fierbinte
- 1 praf sare
- ulei pentru uns tava
- Glazură de ciocolată
- ciocolată
- 50 mililitri frișcă
-
Preparăm "Blatul la ruladă"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă apa fierbinte, câte o lingură, amestecând continuu.
Albuşurile se bat şi ele spumă.
În spuma de albuşuri se încorporează crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cerntă, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.
În tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pufoasă şi se dă la cuptor, la 180 grade timp de 25 de minute.
Blatul se scoate pe o altă coală de hârtie şi se rulează imediat.
-
Preparăm "Glazură de ciocolată"
Ciocolata se pune pe foc împreună cu frişca.
Se amestecă pe foc până devine un amestec omogen.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Frişca lichidă se bate.
Se adaugă şi întăritorul, apoi se bate foarte bine.
Se pune ciocolata rasă în frişcă şi se amestecă.
Cu această cremă se unge blatul,
apoi se rulează.
Se glazurează cu ciocolată.
Se dă la rece pentru 2-3 ore, apoi se porţionează.