Fursecuri cu alune şi ciocolată
Margarina se mixează.
Se adaugă treptat zahărul,
zahărul brun,
zahărul vanilat şi sarea.
Se amestecă cu mixerul până se omogenizează.
Se adaugă pe rând ouăle, amestecându-se bine după fiecare ou.
Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în amestecul de mai sus.
Se adaugă, la final, alunele pisate, ciocolata cu lapte şi cea amăruie.
Cu ajutorul unei linguriţe, se ia din compoziţie şi se pune în tava cu hârtie de copt. Nu se pune o linguriţă plină, ci pe jumătate, cu oarece distanţă între ele.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 13-15 minute.
Se pot păstra chiar şi câte 2-3 săptămâni (asta dacă mai rămân!) în cutii bine închise.
Această rețetă a fost preparată pentru Provocarea "Dulce Românie"; Laura și Liana ne-au propus să folosim varza și să pregătim fursecuri.
-
alezy15 Nov.2013
hello, am revenit cu raspuns :) le-am facut acum de dimineata, au iesit foarte moi (dupa ce s-au racit s-au intarit putin la exterior, dar interiorul ramane moale, fraged, pufos) sunt bune la gust, parca aduc putin cu proicomigdalele. imi place mult textura lor, dar pentru ca mie nu prea-mi plac alunele, gustul de alune mi se pare ca e putin cam puternic. data viitoare cand o sa refac reteta ori nu pun deloc, ori pun migdale sau foarte putine alune, doar asa de aroma :) acum ca am vazut cum se face si cum ies, cred ca e destul de usor sa "jonglam" cu ingredientele si aromele. multumesc de reteta
-
milica13 Nov.2013
am clasat-o in top5