Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte.
Făina, zahărul, drojdia, sarea, coaja de lămâie și batonul de vanilie se amestecă la viteză mică.
Ouăle cu 150 ml apă călduță și mierea se mixează foarte bine,
apoi se adaugă peste făină.
Se malaxează.
Untul se topește și se lasă să se răcorească.
Se adaugă câte o lingură de unt, amestecând foarte bine de fiecare dată. După ce s-a terminat de încorporat tot untul, se mai malaxează aluatul pentru încă 10 minute.
Se adaugă stafidele și se încorporează bine.
Se transferă aluatul în alt vas și se lasă să crească pentru 12-15 ore. Vasul se acoperă cu o folie.
După ce a crescut, se pune în formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la crescut încă 3-5 ore.
Când este gata, se crestează sub formă de X deasupra și se pune un cub mic de unt rece.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 60-75 de minute. După ce se scoate din cuptor, se pune la răcit cu fața în jos, suspendat pe niște bețe, astfel încât fața să nu atingă nicio suprafață pentru a nu se tasa.