Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

(Prăjitură Ecaterina)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine un aluat moale, dar nelipicios.


Aluatul se împarte în trei şi se coc 3 foi pe fundul uns cu unt şi tapetat cu făină al unei tăvi dreptunghiulare. Foile se coc la 175 grade timp de 10-15 minute.


Untul se freacă cu 100 grame de zahăr pudră.


Una din foile coapte se sfărâmă bine.


Foaia zdrobită, laptele, gemul şi cacaua se amestecă cu untul frecat. Se adaugă esenţa de rom şi esenţa de vanilie.


Compoziţia se pune între cele două foi.


Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr pudră, pe baie de apă, aproximativ 30 de minute, apoi se toarnă deasupra prăjiturii, ca şi glazură.


Se taie a doua zi.


Etichete: gem | prajitura | bezea
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Plăcintă "Poale'n brâu" Plăcintă "Poale'n brâu"

Rețeta mai nouă   Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro