Prăjitură cu gem şi glazură de albuş
(Prăjitură Ecaterina)Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine un aluat moale, dar nelipicios.
Aluatul se împarte în trei şi se coc 3 foi pe fundul uns cu unt şi tapetat cu făină al unei tăvi dreptunghiulare. Foile se coc la 175 grade timp de 10-15 minute.
Untul se freacă cu 100 grame de zahăr pudră.
Una din foile coapte se sfărâmă bine.
Foaia zdrobită, laptele, gemul şi cacaua se amestecă cu untul frecat. Se adaugă esenţa de rom şi esenţa de vanilie.
Compoziţia se pune între cele două foi.
Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr pudră, pe baie de apă, aproximativ 30 de minute, apoi se toarnă deasupra prăjiturii, ca şi glazură.
Se taie a doua zi.