Prăjitură cu brânză dulce şi fructe
- Ingrediente
-
- 75 grame unt sau margarină
- 75 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 2 ouă
- 75 grame făină
- 1 linguriță praf de copt
- fructe din compot sau proaspete
- 2 plicuri tort gelee transparent
- Umplutură de brânză
- 3 ouă
- 100 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic Budincă de vanilie
- 600 grame brânză dulce
- 160 grame smântână
-
Preparăm "Umplutură de brânză"
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de budincă, brânza dulce şi smântâna.
Albuşurile se bat foarte bine şi se încorporează în crema de brânză.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă.
Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea. Se amestecă până când se obţine o masă omogenă.
Se adaugă ouăle, pe rând, amestecând continuu.
Se adaugă făina şi praful de copt şi se încorporează.
Compoziţia obţinută se pune într-o tavă de 20x25 cm tapetată cu hârtie de copt.
Tava se bagă în cuptor pentru 20 de minute la 180 grade.
Se scoate din cuptor şi se pune deasupra compoziţia de brânză, apoi se bagă din nou la cuptor pentru 40 de minute, tot la 180 grade.
Se lasă să se răcească, după care se decorează cu fructe din compot sau proaspete. Dacă se folosec fructe din compot, acestea se scurg foarte bine, zeama de la compot păstrându-se pentru a prepara jeleul transparent.
Peste fructe se toarnă jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
-
Maria30 Aug.2017
Este delicioasa! Eu am pus si frisca la crema de branza si a iesit super! Iti multumesc pentru reteta!
-
marina.namolovan25 Jun.2013
as vrea sa-va spun ca este foarte gustos si ca ar trebui sa incercati si voi