Prăjitură cu frişcă şi ciocolată

(Prăjitură Kinder Pingui)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Foile la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"


    Se separă ouăle.

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

    Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă densă.

    Se adaugă făina, praful de copt, cacaua şi grişul.

    Se mixează uşor, se adaugă laptele, uleiul şi mierea.


    Se amestecă uşor, cu lingura, cu albuşurile bătute spumă.

    Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pune jumătate din compoziţia obţinută şi se coace la 165 grade pentru 15 minute.

    Se lasă să se răcească fără a îndepărta hârtia. Se procedează la fel şi cu restul de compoziţie. În final se obţin două foi.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"


    Frişca se bate cu mixerul.

    Se adaugă gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe ambalaj sau cele două pachete de întăritor de frişcă.

    Se adaugă laptele, mierea, esenţa de vanilie şi se mixează bine.

  3. Preparăm "Glazura 1 la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"

    Ingredientele se amestecă pe foc, pe baie de apă, până se topeşte ciocolata. Se dă la o parte să se răcorească.

  4. Preparăm "Glazura 2 la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"

    Ingredientele se amestecă pe foc, pe baie de apă, topindu-se ciocolata fără a se fierbe. Se dă la o parte să se răcorească.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Peste una din foi se pune jumătate din cremă şi se întinde pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit umed cu lama lungă.

Peste cremă se pune glazura 1, se întinde pe toată suprafaţa, apoi se dă la congelator pentru câteva minute.

Se scoate prăjitura de la congelator şi se pune restul de cremă.

Peste cremă se pune a doua foaie cu hârtia în sus, apăsând uşor pe toată suprafaţa hârtiei ca să adere foaia la cremă, apoi se îndepărtează hârtia.

Prăjitura se glasează cu glazura 2 şi se dă din nou la congelator până la întărirea glazurii.

Se taie cu un cuţit înmuiat mereu în apă fierbinte.


(17 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • as vrea sa incerc aceasta reteta este interseanta

  Rețeta mai veche Ciorbă de afumătură Ciorbă de afumătură

Rețeta mai nouă   Salată bulgărească Salată bulgărească

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro