Prăjitură cu frişcă şi ciocolată
(Prăjitură Kinder Pingui)- Ingrediente
-
- Foile la prăjitura cu frişcă şi ciocolată
- 10 ouă
- 200 grame zahăr
- 2 pachețele zahăr vanilat
- 5 linguri griș sau 5 linguri pesmet
- 5 linguri făină
- 5 linguri cacao
- 5 linguri miere de albine
- 1 ½ pachete praf de copt
- 1 praf sare
- 50 mililitri lapte
- 270 mililitri ulei
- Crema la prăjitura cu frişcă şi ciocolată
- 700 mililitri frișcă
- 1 pachețel gelatină sau 2 pachete întăritor de frişcă
- 3 linguri lapte
- 2 linguri miere de albine
- ½ linguriță esență de vanilie sau 2 plicuri cu zahăr vanilat
- Glazura 1 la prăjitura cu frişcă şi ciocolată
- 120 grame ciocolată cu lapte
- 70 grame unt
- 1 lingură apă
- 2 linguri ulei
- Glazura 2 la prăjitura cu frişcă şi ciocolată
- 220 grame ciocolată cu lapte
- 100 grame unt
- 3 linguri ulei
- 1 lingură apă
- 1 lingură zahăr pudră
-
Preparăm "Foile la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"
Se separă ouăle.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă densă.
Se adaugă făina, praful de copt, cacaua şi grişul.
Se mixează uşor, se adaugă laptele, uleiul şi mierea.
Se amestecă uşor, cu lingura, cu albuşurile bătute spumă.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pune jumătate din compoziţia obţinută şi se coace la 165 grade pentru 15 minute.
Se lasă să se răcească fără a îndepărta hârtia. Se procedează la fel şi cu restul de compoziţie. În final se obţin două foi. -
Preparăm "Crema la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"
Frişca se bate cu mixerul.
Se adaugă gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe ambalaj sau cele două pachete de întăritor de frişcă.
Se adaugă laptele, mierea, esenţa de vanilie şi se mixează bine. -
Preparăm "Glazura 1 la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"
Ingredientele se amestecă pe foc, pe baie de apă, până se topeşte ciocolata. Se dă la o parte să se răcorească.
-
Preparăm "Glazura 2 la prăjitura cu frişcă şi ciocolată"
Ingredientele se amestecă pe foc, pe baie de apă, topindu-se ciocolata fără a se fierbe. Se dă la o parte să se răcorească.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Peste una din foi se pune jumătate din cremă şi se întinde pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit umed cu lama lungă.
Peste cremă se pune glazura 1, se întinde pe toată suprafaţa, apoi se dă la congelator pentru câteva minute.
Se scoate prăjitura de la congelator şi se pune restul de cremă.
Peste cremă se pune a doua foaie cu hârtia în sus, apăsând uşor pe toată suprafaţa hârtiei ca să adere foaia la cremă, apoi se îndepărtează hârtia.
Prăjitura se glasează cu glazura 2 şi se dă din nou la congelator până la întărirea glazurii.
Se taie cu un cuţit înmuiat mereu în apă fierbinte.
-
tudorache cristina05 Feb.2013
as vrea sa incerc aceasta reteta este interseanta