Prăjitură cu miere şi nucă

Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute..

Făina se amestecă cu oul, sare, compoziţia de lapte şi se amestecă bine. Se adaugă untul topit şi se frământă bine. Se lasă la dospit o oră.





În acest timp se pregăteşte umplutura.
Nuca măcinată se amestecă cu zahărul şi mierea şi se amestecă bine.




Aluatul se împarte în 4 bucăţi. Din fiecare bucată se va întinde o foaie în tava în care se va coace prăjitura.

Se unge tava cu ulei, se pune o foaie, apoi se adaugă 1/3 din compoziţia de nucă.


Se alternează foile cu compoziţie de nucă, ultima fiind o foaie, care se unge cu gălbenuş de ou.

Se lasă 10 minute să se odihnească. Se coace la 180 grade timp de 30-40 de minute.

Se porţionează după ce s-a răcit.












