Tort inimă de ciocolată cu alune
- Ingrediente
-
- sirop din compot
- fulgi de ciocolată
- Blatul la tort inimă de ciocolată cu alune
- 4 ouă
- 3 linguri apă
- 150 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 grame făină
- 50 grame amidon
- 2 lingurițe praf de copt
- Crema la tort inimă de ciocolată cu alune
- 4 ouă
- 300 grame zahăr
- 10 linguri apă sau lapte
- 2 pachete margarină
- esență de rom
- 100 grame ciocolată amăruie
- alune coapte şi măcinate
-
Preparăm "Blatul la tort inimă de ciocolată cu alune"
Ouăle se bat cu mixerul împreună cu apa.
Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se mixează foarte bine, până compoziţia devine cremoasă.
Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt.
Se adaugă peste spuma de ouă şi se omogenizează foarte bine.
Aluatul obţinut se toarnă în forma de tort tapetată cu hărtie de copt şi unsă cu unt.
Se coace la 175 grade timp de 35-40 de minute.
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
-
Preparăm "Crema la tort inimă de ciocolată cu alune"
Ouăle, zahărul, ciocolata şi apa se fierb pe baie de apă, până când se dizolvă tot zahărul, mixându-se continuu.
Dacă mai este nevoie se mai adaugă 1-2 linguri de apă.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se adaugă margarina mixând foarte bine.
Se adaugă esenţa de rom şi alunele măcinate şi se omogenizează.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie de două ori pe orizontală.
Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.
Se adaugă 1/3 din crema de ciocolată cu alune şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.
Se adaugă partea din mijloc a blatului şi se însiropează.
Se adaugă jumătate din crema rămasă şi se uniformizează.
În final, se pune ultima felie de blat şi se însiropează foarte bine.
Cu ultima porţie de cremă se îmbracă tortul la exterior.
Se ornează cu fulgi de ciocolată şi vişine din vişinată.
Pentru provocarea lunii februarie am făcut două reţete cu drojdie dar neglijasem partea cu dragoste. Aşa că, de Dragobete ne-am propus să facem o inimioară.