Tort inimă de ciocolată cu alune

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tort inimă de ciocolată cu alune"

    Ouăle se bat cu mixerul împreună cu apa.

    Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se mixează foarte bine, până compoziţia devine cremoasă.

    Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt.

    Se adaugă peste spuma de ouă şi se omogenizează foarte bine.

    Aluatul obţinut se toarnă în forma de tort tapetată cu hărtie de copt şi unsă cu unt.

    Se coace la 175 grade timp de 35-40 de minute.

    Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

  2. Preparăm "Crema la tort inimă de ciocolată cu alune"

    Ouăle, zahărul, ciocolata şi apa se fierb pe baie de apă, până când se dizolvă tot zahărul, mixându-se continuu.

    Dacă mai este nevoie se mai adaugă 1-2 linguri de apă.

    Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

    Se adaugă margarina mixând foarte bine.

    Se adaugă esenţa de rom şi alunele măcinate şi se omogenizează.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie de două ori pe orizontală.

Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.

Se adaugă 1/3 din crema de ciocolată cu alune şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.

Se adaugă partea din mijloc a blatului şi se însiropează.

Se adaugă jumătate din crema rămasă şi se uniformizează.

În final, se pune ultima felie de blat şi se însiropează foarte bine.

Cu ultima porţie de cremă se îmbracă tortul la exterior.

Se ornează cu fulgi de ciocolată şi vişine din vişinată.


Pentru provocarea lunii februarie am făcut două reţete cu drojdie dar neglijasem partea cu dragoste. Aşa că, de Dragobete ne-am propus să facem o inimioară.

Etichete: ciocolata | tort | alune
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Aripioare cu legume la cuptor Aripioare cu legume la cuptor

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu miere şi nucă Prăjitură cu miere şi nucă

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro