Prăjitură cu prune
- Ingrediente
-
- 400 grame făină
- 300 grame unt
- coajă de lămâie
- coajă de portocală
- 100 grame zahăr pudră
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- sare
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 lingură smântână
- 1 kilogram prune pentru umplutură
- 1 linguriță scorțișoară pentru umplutură
- 2 linguri griș pentru umplutură
- 3 linguri pesmet pentru umplutură
- zahăr pudră pentru ornat
Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, cu zahăr pudră,
sarea, praful de copt,
coaja rasă de lămâie și de portocală.
Se adaugă untul la temperatura camerei, tăiat cubulețe
și se frământă cu mâna, până când se formează un aluat.
Se pun gălbenușurile și smântăna
și se frământă până ce aluatul se desprinde de pe degete.
Se pune într-o folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.
Prunele se spală, se scot sămburii, apoi se taie în feliuțe subțiri.
Într-un vas tapetat cu hârtie de copt, se întinde uniform jumătate din cantitatea de aluat.
Se înțeapă cu furculița din loc în loc și se presară cu 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguri de griș și 2 linguri de pesmet.
Se așează feliile de prune, unele lângă altele, acoperind întreaga suprafață.
Peste ele se presară scorțișoară,
încă un pliculeț de zahăr vanilat și restul de griș și pesmet.
Deasupra se așează foaia întinsă din restul de aluat, ce se înțeapă și ea, din loc în loc, cu furculița.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 35-45 de minute, verificând dacă este gata după 35 de minute.
Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se porționează.
-
milica30 Aug.2017
super delicios!