Prăjitură Krantz
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura Krantz
- 10 albușuri de ouă
- 100 grame zahăr pudră
- 150 grame pesmet
- 100 grame nuci măcinată
- esneță de migdale
- Crema la prăjitura Krantz
- 10 gălbenușuri de ou
- 150 grame zahăr pudră
- 2 linguri lapte
- 300 grame unt 82 % grăsime
- esență de vanilie
- Krantz
- 100 grame zahăr
- 100 grame nuci
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Krantz"
Ingredientele se împart pe jumătate și se fac, pe rând, două foi de blat.
Albușurile se bat spumă,
apoi se adaugă zahărul pudră
și se mai bat până se obține o bezea tare.
Separat, se amestecă pesmetul cu nuca măcinată
ce se adaugă peste bezea împreună cu esența de migdale
și se încorporează amestecând ușor, cu paleta, de jos în sus.
Compoziția obținută se pune în tava de cuptor căptușită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20-25 de minute.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Se procedează identic pentru cea de-a doua foaie.
-
Preparăm "Crema la prăjitura Krantz"
Gălbenușurile împreună cu zahărul pudră
se freacă foarte bine, până se obține o cremă.
Se adaugă laptele și se pune pe baie de apă
și se ține de foc până se îngroașă.
Se lasă să se răcească,
apoi se mixează cu untul aflat la temperatura camerei.
La final se adaugă și esența de vanilie și se omogenizează.
-
Preparăm "Krantz"
Zahărul se pune pe foc într-o crăticioară
și se lasă până se caramelizează.
Se adaugă nucile întregi
se amestecă bine cu zahărul caramelizat,
apoi se transferă feirbinte, pe o hârtie de copt. Se lasă să se răcească.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Fiecare din foi se taie în două.
Peste prima foaie
se adaugă 1/4 din cremă,
se întinde uniform
și se presară cu nuci caramelizate mărunțite.
Se pune a doua foaie,
1/4 din cremă și nuci caramelizate,
iar foaie,
1/4 din cremă,
nuci caramelizate mărunțite,
și, la final, ultima foaie,
restul de cremă,
și nucile caramelizate mărunțite rămase.
Se dă la rece până se întărește crema, apoi se porționează.