Tort Pavlova
Albuşurile se bat spumă.
Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul şi amidonul. La final trebuie sa rezulte o spumă tare.
Se distribuie în trei vase cu diametre diferite, tapetate cu hârtie de copt. Bezeaua trebuie sa fie cât de cât înaltă.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 120 grade timp de 1 oră. Se lasă să se răcească tot în cuptor.
Pentru cremă, se bate frişca lichidă şi smântâna de gătit până devin spumă, apoi se adaugă mascarponele şi se amestecă uşor pentru a nu se lăsa.
La asamblare, se pune la bază blatul cu diametrul cel mai mare,
peste care se pune cremă
şi fructe de pădure, pe toată suprafaţa.
Peste stratul de fructe se pune cel de-al doilea blat, cel mediu, şi se repetă succesiunea cremă şi fructe.
Se repetă aceleaşi etape şi la ultimul strat.
La final, se decorează cu fire de zahăr ars şi frunze de mentă.
-
milica12 Sep.2013
se pastreaza pana pe 22
-
niculina baciu12 Sep.2013
am facut acest tort dar fara trei nivele