• Creveți saganaki

    Creveți saganaki

    Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am…

  • Frittata

    Frittata

    Am fiert cartofii. I-am verificat cu o furculiță, dacă furculița se înfige ușor în ei înseamnă că sunt…

  • Ajvar de post

    Ajvar

    Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…

  • Chilli con carne

    Chilli con carne

    Am adunat o grămadă de ingrediente pentru rețeta asta. Am ales un wok mărișor pentru că trebuie să încapă…

  • Iepure cu arome indiene

    Iepure cu arome indiene

    Într-un vas se încinge uleiul și se rumenesc bucățile de carne, pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie…

  • Lyutenitsa de post

    Lyutenitsa

    Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…

  • Pulpe de pui tandoori

    Pulpe de pui tandoori

    Pulpele de pui se crestează și se pun într-un castron. Se presară deasupra condimentul tandoori masala, se…

  • Raita

    Raita

    Castravetele se dă pe răzătoare. Iaurtul se pune intr-un castron și se condimentează cu mentă, usturoi granulat,…

  • Glühwein

    Glühwein

    Portocala se taie cubulețe. Se stoarce lămâia. Sucul de lămâie obținut se adaugă peste vin, împreună…

  • Somn african în sos de ardei

    Somn african în sos de ardei

    Se aleg ardeii proaspeți și sănătoși, se curăță de cotor și de semințe și se dau la robot. Se dau la…

  • Focaccia cu măsline și roșii uscate

    Focaccia cu măsline și roșii uscate

    În vasul de la mașina de făcut pâine se pune apa călduță, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, făina…

  • Iepure cu arome italiene

    Iepure cu arome italiene

    Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…

  • Somn la cuptor cu influențe indiene

    Somn la cuptor cu influențe indiene

    Se pisează usturoiul. Ghimbirul se toacă mărunt. Ardeiul iute uscat se mojarează. Se amestecă toate. Se adaugă…

  • Frigărui de pui japoneze

    Frigărui de pui japoneze

    Carnea de pui se taie bucățele mari. Peste carnea de pui se toarnă ulei, sos soia, sos hoisin, sos worchester,…

  • Șalău la cuptor în stil asiatic

    Șalău la cuptor în stil asiatic

    Șalăul se curăță de solzi și de intestine și se cresteaza pe toată suprafața, pe ambele părți. Usturoiul…

  • Piept de rață în stil asiatic cu paste de orez

    Piept de rață în stil asiatic cu…

    Cuișoarele, semințele de fenel, anasonul și piperul se dau prin râșniță. Pipetul de rață se condimentează…

  • Sărățele poloneze

    Sărățele poloneze

    Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…

  • Chefal cu legume la cuptor în stil tunisian

    Chefal cu legume la cuptor în stil…

    Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…

  • Lecsó

    Lecsó

    Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,…

  • Legume cu tăiţei de orez la wok de post

    Legume cu tăiţei de orez la wok

    Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…

  • Piept de raţă la cuptor în stil asiatic

    Piept de raţă la cuptor în stil asiatic

    Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime. Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.…

  • Caponata de post

    Caponata

    Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…

  • Omletă cu arome indiene

    Omletă cu arome indiene

    Roşiile se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt. Ghimbirul se taie şi el mărunt. Ouăle se bat împreună…

  • Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc

    Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc

    Iepurele se tranşează, se presară cu sare. Într-o tigaie se pune untul şi se sotează carnea întorcând-o…

  • Focaccia cu roșii uscate și roșii cherry

    Focaccia cu roșii uscate și roșii…

    Se pune la dospit drojdia cu zahărul şi jumătate din cantitatea de apă. Se lasă să dospească la loc cald,…

  • Sardine la grătar cu sos thailandez

    Sardine la grătar cu sos thailandez

    Usturoiul se pisează cu puţină sare. Se adaugă piper, turmeric, ardeiul iute tocat mărunt şi ulei de măsline.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro