Minitort cu cremă de lămâie şi frişcă
Facem amestecul pentru blat pentru 4 tortuleţe inimioară. Iar crema o vom prepara doar pentru unul singur, celelalte urmând a le umple cu o altă cremă într-un "episod" viitor.
Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul.
Gălbenuşurile se bate cu puţin ulei
şi se adaugă peste spuma de albuşuri împreună cu făina.
Compoziţia se amestecă uşor cu o paletă, de jos în sus.
Compoziţia se pune în tava unsă cu ulei.
şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute.
Se lasă să se răcească, timp în care se pregăteşte crema de lămâie: oul, zahărul pudră şi sucul de lămâie se pun pe baie de apă până compoziţia se îngroaşă.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă coaja de lămâie şi untul.
Blatul se taie în două pe grosime şi se umple cu crema de lămâie.
Acest tortuleţ se ornează cu frişcă
şi ciocolată rasă.