Prăjitura Carpaţi
(Prăjitura Caraiman)- Ingrediente
-
- Foile la prăjitura Carpaţi
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- esență de vanilie
- Crema la prăjitura Carpaţi
- 2 ouă
- 200 grame zahăr
- 250 grame margarină
- 50 grame cacao
- 2 linguri apă
- esență de rom
- Glazura la prăjitura Carpaţi
- 200 grame ciocolată amăruie
- 70 mililitri frișcă
- 20 grame unt
-
Preparăm "Foile la prăjitura Carpaţi"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu 4 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie.
Gălbenuşurile spumă se adaugă peste albuşurile spumă şi se amestecă uşor cu paleta de jos în sus.
Se adaugă făina şi se amestecă uşor de jos în sus până la omogenizare.
Din compoziţia obţinută se coc două foi în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Foile se coc la 175 grade timp de 15 minute.
-
Preparăm "Crema la prăjitura Carpaţi"
Ouăle, apa şi zahărul se pun pe baie de apă, amestecând continuu cu mixerul.
Se mixează pe baie de apă până când compoziţia se îngroaşă.
Vasul se ia de pe foc, se adaugă cacaua, se mixează, după care se lasă să se răcească.
Când s-a răcit se adaugă margarina şi se mixează până la omogenizare.
Se adaugă esenţa de rom.
-
Preparăm "Glazura la prăjitura Carpaţi"
Ciocolata, frişca şi untul se amestecă pe foc, până ce se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Foile se taie în trei părţi egale.
Se ung foile cu cremă, împărţind crema în părţi egale.
Prăjitura în acest stadiu se bagă la rece în frigider sau chiar în congelator. După ce crema s-a întărit, se taie în pătrate.
Fiecare bucată se întoarce pe una din laturi şi se taie pe diagonală.
Cele două bucăţi rezultate se unesc cu cremă pe partea neunsă.
Prăjitura se glazurează.
Prăjitura glazurată se dă la rece (se poate băgă chiar şi la congelator), după care se porţionează.
-
emilia22 Apr.2014
super buna