Supe și ciorbe

Felul 1 la masa principală trebuie să fie o mâncare cu multă zeamă acrită sau neacrită care poate conţine legume, carne şi paste făinoase.

  • Ciorbă de pui cu lobodă

    Ciorbă de pui cu lobodă

    Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…

  • Borş de miel de Paşti

    Borş de miel

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…

  • Gazpacho

    Gazpacho

    Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…

  • Supă cu găluște de griș

    Supă cu găluște de griș

    Se freacă spumă untul cu ouăle. Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu lingura.…

  • Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Borş de legume cu lobodă şi fidea

    Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…

  • Ciorbă din cozi de vită

    Ciorbă din cozi de vită

    Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…

  • Borş de văcuţă

    Borş de văcuţă

    Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…

  • Ciorbă cu pipote de curcan

    Ciorbă cu pipote de curcan

    Se spală şi se curăţă bine pipotele, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează când încep să fiarbă.…

  • Storceac de nisetru

    Storceac de nisetru

    Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…

  • Ciorbă de perișoare

    Ciorbă de perișoare

    Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.…

  • Ciorbă de mânzat

    Ciorbă de mânzat

    Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…

  • Ciorbă de afumătură

    Ciorbă de afumătură

    Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Supă de roşii cu orez

    Supă de roşii cu orez

    Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…

  • Ciorbă de pui

    Ciorbă de pui

    O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…

  • Supă cu tăiţei de casă

    Supă cu tăiţei de casă

    Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…

  • Ciorbă de pui a la grec

    Ciorbă de pui a la grec

    Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…

  • Ciorbă de peşte

    Ciorbă de peşte

    Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…

  • Ciorbă de cartofi de post

    Ciorbă de cartofi

    Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…

  • Ciorbă rădăuţeană

    Ciorbă rădăuţeană

    Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro