Tort cu ciocolată şi pere
- Ingrediente
-
- ciocolată rasă
- Umplutura la tort cu ciocolată şi pere
- 1-1½ kilograme pere
- 500 mililitri vin alb
- 6 linguri zahăr
- 2 pachețele zahăr vanilat
- 2 pachete jeleu de fructe transparent
- 600 mililitri frișcă lichidă
- 6 linguri cacao
- ciocolată rasă
- 2 plicuri întăritor de frișcă
- Blatul la tort cu ciocolată şi pere
- 2 ouă
- 125 grame zahăr
- 100 mililitri lapte
- 100 mililitri ulei
- 150 grame făină
- 2 linguri cacao
- ½ pachețel praf de copt
-
Preparăm "Umplutura la tort cu ciocolată şi pere"
Perele se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se pun la fiert în vin cu zahăr şi uahăr vanilat. Se fierb timp de 15-20 de minute.
Se pun la scurs într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Siropul rezultat cu se aruncă.
Frişca se bate cu întăritorul şi cu cacaua.
-
Preparăm "Blatul la tort cu ciocolată şi pere"
Ouăle se bat cu zahărul şi laptele, obţinându-se o cremă densă.
Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt.
Se adaugă uleiul şi amestecul de făină.
Compoziţia se toarnă într-o formă cu fund detaşabil, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 de minute.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru jeleul de fructe.
Peste blatul însiropat se distribuie uniform, pe toată suprafaţa, jumătăţile de pere fierte în vin.
Peste pere se toarnă jeleul de fructe preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj (folosind sirop în care au fiert perele).
Se lasă să se întărească puţin, eventual la frigider, apoi se pune deasupra frişca bătută cu cacaua şi cu întăritorul. Se decorează cu ciocolată rasă.