Tort cu ciocolată şi pere

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutura la tort cu ciocolată şi pere"

    Perele se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se pun la fiert în vin cu zahăr şi uahăr vanilat. Se fierb timp de 15-20 de minute.

    Se pun la scurs într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Siropul rezultat cu se aruncă.

    Frişca se bate cu întăritorul şi cu cacaua.

  2. Preparăm "Blatul la tort cu ciocolată şi pere"

    Ouăle se bat cu zahărul şi laptele, obţinându-se o cremă densă.

    Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt.

    Se adaugă uleiul şi amestecul de făină.

    Compoziţia se toarnă într-o formă cu fund detaşabil, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 de minute.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru jeleul de fructe.

Peste blatul însiropat se distribuie uniform, pe toată suprafaţa, jumătăţile de pere fierte în vin.

Peste pere se toarnă jeleul de fructe preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj (folosind sirop în care au fiert perele).

Se lasă să se întărească puţin, eventual la frigider, apoi se pune deasupra frişca bătută cu cacaua şi cu întăritorul. Se decorează cu ciocolată rasă.


Etichete: pere | ciocolata | tort
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Omletă cu kaizer şi ceapă verde Omletă cu kaizer şi ceapă verde

Rețeta mai nouă   Rondele de crap pe grătar Rondele de crap pe grătar

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro