Tort imperial cu ciocolată
- Ingrediente
-
- 100 grame ciocolată amăruie
- 100 grame zahăr
- 60 grame unt
- 40 grame făină
- 40 grame amidon
- 20 grame cacao
- 2 gălbenușuri de ou
- 3 albușuri de ouă
- ½ plic praf de copt
- 2 linguri apă rece
- 250 grame smântână dulce pentru cremă
- 75 grame cacao pentru cremă
- 2 lingurițe zahăr pudră pentru cremă
- esență de rom pentru cremă
Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua,
apoi se cern.
Untul se freacă cu 40 g de zahăr până se albește.
Ciocolata se topește
și se adaugă peste unt, împreună cu gălbenușurile.
Se amestecă bine.
Albușurile se bat spumă cu 60 g zahăr și 2 linguri de apă rece.
Peste spuma de albușuri se adaugă amestecul de făină cu cacao și compoziția cu ciocolată.
Se omogenizează ușor cu paleta, amestecând de jos în sus.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt
și se bagă în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 40-45 de minute. Se scoate din formă și se lasă la răcit.
Pentru cremă, se amestecă cacaua cu zahărul și smântâna,
până se obține o cremă. Se adaugă romul.
Blatul se taie în două pe orizontală.
Se însiropează prima jumătate de blat cu sirop de la compot sau sirop din apă și zahăr,
apoi se întinde jumătate din cremă .
Se pune cea de-a doua jumătate de blat peste cremă,
se însiropează și se întinde uniform restul de cremă, inclusiv pe margine.
Se ornează cu fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă.