Tort cu mousse de ciocolată şi mousse de piersici
- Ingrediente
-
- Blatul la tort cu mousse de ciololată şi mousse de piersici
- 150 grame ciocolată amăruie
- 40 grame unt
- 4 albușuri de ouă
- 2 gălbenușuri de ou
- 100 grame zahăr
- 60 grame făină
- 1 praf sare
- Mousse de ciocolată
- 150 grame ciocolată cu lapte
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 albuș de ou
- 150 grame zahăr
- 200 mililitri frișcă lichidă
- 10 grame gelatină
- 1 linguriță esență de vanilie
- Mousse de piersici
- 1 compot de piersici
- 2 ouă
- 270 mililitri frișcă
- 150 mililitri sirop din compot
- 20 grame gelatină
-
Preparăm "Blatul la tort cu mousse de ciololată şi mousse de piersici"
Ciocolata şi untul se topesc separat.
Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu restul de zahăr.
Peste albuşurile bătute spumă se pun gălbenuşurile spumă, untul topit, ciocolata topită şi un praf de sare.
La sfârşit se adaugă făina, amestecând uşor până se încorporează.
Se pune compoziţia în tava cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade timp de 15 minute.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească uşor, apoi se răstoarnă şi se dezlipeşte hârtia de copt. -
Preparăm "Mousse de ciocolată"
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece pentru 10 minute.
Ciocolata se topeşte.
Albuşul şi jumătate din cantitatea de zahăr se bate spumă.
Gălbenuşurile şi restul de zahăr se bat spumă.
Frişca se bate şi ea.
Se amestecă frişca cu spuma de gălbenuşuri şi cu cea de albuş.
Gelatina se topeşte pe baie de apă, fără a se fierbe.
După ce s-a dizolvat, se încorporează în amestec adaugând totodată şi esenţa de vanilie şi ciocolata topită. -
Preparăm "Mousse de piersici"
Piersicile împreună cu 150 ml sirop se fac piure.
Gelatina se pune la înmuiat şi apoi se dizolvă pe baie de apă.
Frişca se bate.
Gălbenuşurile cu 2-3 linguri din zeama de compot se spumează pe baie de apă până devin o smântână groasă (aproximativ 10 minute).
Se lasă la răcit.
Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu gălbenuşurile răcite.
Se adaugă şi piureul de piersici şi gelatina dizolvată şi adusă la temperatura camerei.
La sfârşit se adaugă frişca. Compoziţia se ţine 20 de minute la temperatura camerei, amestecând din când în când ca să nu se lase piureul de piersici la fund. -
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se pune într-o formă de tort cu fundul detaşabil.
Peste blat se toarnă mousse-ul de ciocolată, apoi se ţine la frigider 1-2 ore (sau 20-30 de minute la congelator), până se întăreşte stratul de mousse.
Apoi se scoate din frigider şi se adaugă mousse-ul de piersici, după care se dă din nou la frigider.
Când şi acest strat este întărit, se ornează după gustul fiecăruia.