-
Macrou marinat prin fierbere
Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…
-
Iahnie de fasole cu afumătură
Fasolea se curăţă şi se spală. Se poate pune la muiat de cu seară. A doua zi se aruncă apa, se clăteşte…
-
Sos de roşii pentru fripturi
Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…
-
Ficăţei de pui pane
Se bat ouăle. Se amestecă cu făina şi se condimentează. Se pregătesc ficăţeii (se spală, se curăţă…
-
Saramură de aripioare
Pe tablă sau pe grătar se prăjesc aripioarele de pui cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Sarmale în frunză de viţă
Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, mărarul, orezul spălat, sare, piper, condimente pentru sarmale,…
-
Gogoșari în bulion
Se spală şi se curăţă gogoşarii. Se taie peştişori. Se pun la fiert: 4 linguri sare, 2 linguri zahăr,…
-
Gogoșari în oțet
Gogoşarii se spală şi se taie felii pentru a se aranja mai bine în borcan. Într-un borcan se aranjează felii…
-
Castraveţi murați în saramură
Se spală bine castraveţii în apă rece. Se curăţă usturoiul. Se curăţă hreanul şi se taie felii subţiri,…
Reţete cu "sare"