• Crap cu legume la cuptor

    Crap cu legume la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…

  • Salată grecească cu peşte marinat

    Salată grecească cu peşte marinat

    Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici. Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte…

  • Budincă de pui

    Budincă de pui

    Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…

  • Sarmale de post în foi de viţă de post

    Sarmale de post în foi de viţă

    Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…

  • Știucă umplută pe pat de legume

    Știucă umplută pe pat de legume

    Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…

  • Varză murată călită cu afumătură

    Varză murată călită cu afumătură

    Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…

  • Macrou marinat la rece

    Macrou marinat la rece

    Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…

  • Pui muntenesc cu sos

    Pui muntenesc cu sos

    Se pune uleiul într-o cratiţă, apoi se adaugă pulpele de pui spălate şi puţină apă, astfel încât să…

  • Pilaf de ciuperci de post

    Pilaf de ciuperci

    Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…

  • Tocăniţă de ardei copţi de post

    Tocăniţă de ardei copţi

    Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…

  • Chiftele din cartofi cu ciuperci de post

    Chiftele din cartofi cu ciuperci

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…

  • Rasol de raci

    Rasol de raci

    Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…

  • Jumări de ouă cu şuncă

    Jumări de ouă cu şuncă

    Se bat ouăle spumă cu sarea şi piperul. Se poate adăuga şi brânza rasă şi se amestecă bine. Şunca tăiată…

  • Salata de vinete cu maioneza

    Salata de vinete cu maioneza

    Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă…

  • Omletă la cuptor

    Omletă la cuptor

    Ouăle se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă smântâna, şunca tăiată cubuleţe şi brânza rasă. Se…

  • Chiftele din pește

    Chiftele din pește

    Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…

  • Mujdei de usturoi cu roşii

    Mujdei de usturoi cu roşii

    Roşiile se spală şi se pun la fiert în apă. Când roşiile sunt fierte (adică se înmoaie), se scot din…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…

  • Rasol de pui

    Rasol de pui

    Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…

  • Tăiţei de casă

    Tăiţei de casă

    Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…

  • Supă cu tăiţei de casă

    Supă cu tăiţei de casă

    Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…

  • Penne cu piept de pui şi sos alb la cuptor

    Penne cu piept de pui şi sos alb la…

    Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Separat se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pastele…

  • Salată ţigănească

    Salată ţigănească

    Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…

  • Pateu de ficat de pasăre

    Pateu de ficat de pasăre

    Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro