-
Paste cu telemea, cașcaval și smântână
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o sită…
-
Budincă de pui
Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…
-
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide
Brânza dulce se amestecă cu zahărul, stafidele şi ouăle. În tava unsă cu unt se aşează 3 foi de plăcintă…
-
Omletă la cuptor
Ouăle se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă smântâna, şunca tăiată cubuleţe şi brânza rasă. Se…
-
Sos alb cu smântână şi ou
Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…
-
Cartofi franţuzeşti
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…
-
Ciorbă de pui a la grec
Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…
-
Mămăligă din lapte, cu brânză și…
Se pune laptele la fiert cu sare, se adaugă mălai până se face o mămăligă moale. Se adaugă toată brânză…
-
Tortellini cu brânză cu sos de smântână,…
Se pun pastele la fiert cu sare, se fierb 15 minute după care se opreşte focul şi se mai lasă 10 minute în…
-
Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
-
Ciorbă rădăuţeană
Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…
-
Cozonac
Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă. Se pune puţin zahăr şi se freacă. Se pune…
Reţete cu "smântână"