-
Ficăței de pui cu ciuperci în sos…
Într-un vas termorezistent se pun uleiul, ficăţeii şi ciupercile tăiate cuburi mari. Se sărează, se piperează,…
-
Prăjitură cu brânză dulce
Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…
-
Ficăței de pui cu struguri
Ficăţeii se spală cu apă rece şi se taie pe jumătate. Se încălzeşte untul în tigaie şi se prăjesc…
-
Pateuri cu piept de pui şi caşcaval
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna şi pătrunjelul tocat. Se adaugă sare dacă este nevoie. Pieptul…
-
Prăjitură cu pere şi nucă
Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…
-
Piept de pui în sos de smântână…
Pieptul de pui se taie fileuri subţiri şi se aşează într-un vas termorezistent. Usturoiul se pisează şi…
-
Super prăjitura
Smântâna se amestecă cu ouăle. Untul se topeşte. Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte…
-
Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.…
-
Piept de gâscă cu sos de smântână
Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…
-
Omletă de spanac cu smântână
Spanacul se spală foarte bine cu apă rece. Apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să dea câteva…
-
Pateuri cu ficăței de pui
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna, pătrunjelul tăiat mărunt şi se potriveşte de sare. Aluatul de…
-
Piept de pui umplut cu spanac
Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…
-
Cozonac cu mac
Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…
-
de Paşti
Drob de miel cu carne de pasăre
Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…
-
Pateuri cu ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…
-
Spirale cu sos de roşii şi piept de…
Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…
-
Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
-
Varză a la Cluj
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…
-
Pui cu smântână
Se prăjesc înăbuşit bucăţile de pui într-o cratiţă cu untul bine înfierbântat, adaugând câte 1-2…
-
Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…
-
Cartofi cu brânză la cuptor
Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare. Când sunt fierţi, se taie felii potrivit de subţiri. Ouăle…
-
Budincă de cartofi cu ceafă afumată
Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.…
-
Limbă în sos de smântână
Se fierbe limba (vezi Limbă fiartă) şi se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul într-o cratiţă,…
-
Cannelloni cu carne de pui şi sos de…
Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa, ardeiul iute şi morcovii tăiaţi rondele. Dupa ce s-au călit…
-
Plăcintă cu carne
Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…
-
Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…
Reţete cu "smântână"