-
Clătite bănăţene
Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…
-
Ficăței de pui în sos de roșii și…
Ficăţeii se spală, apoi se usucă cu ajutorul şerveţelelor absorbante. Făina se amestecă cu sare, piper,…
-
Mărţişor
Cupe de ciocolată albă cu spumă de…
Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Se aşează una în alta 2 hârtii mici pentru brioşe, iar hârtia din…
-
Pui mănăstiresc
Puiul se porţionează. Potroacele (spate, gât, vârfuri de aripi) se pun la fiert în apă cu sare. Se îndepărtează…
-
Porc cu sos de smântână şi muştar
Carnea de porc se taie cubuleţe mici. Se pun bucăţile de porc în oala de fiert la presiune, apoi adăugăm…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Gnocchi cu piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se taie bucăţi mici. Se prăjesc până scade lichidul pe care îl lasă. Se adaugă ardeiul…
-
Tagliatelle cu sos carbonara
Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Șunca se taie fâșii subțiri și se pune la…
-
Baby macrou în sos de muştar
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează macroul eviscerat şi spălat foarte bine cu apă rece. Separat…
-
Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După ce…
-
Ton cu risotto şi sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…
-
Prăjitură cu gem şi glazură de albuş
Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…
-
Cozonac cu nucă
Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…
-
Prăjitură cu brânză, vişine şi…
Biscuiţii se sfărâmă. Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă cu cacaua şi zahărul pudră. Untul se topeşte,…
-
Tortellini cu caşcaval şi cârnaţi…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o…
-
Fettuccine cu sparanghel
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…
-
Cheesecake cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase…
-
Ciocănele umplute
Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…
-
Cartofi Byron
Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…
-
Cartofi Byron
Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…
-
Budincă de fructe
Se spală fructele, se taie felii, se pun într-un vas termorezistent. Se bat ouăle cu zahărul până se dizolvă.…
-
Cuşma lui Guguţă
Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…
-
Cuşma lui Guguţă
Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…
-
Pulpe de pui cu smântână
Pulpele de pui se pun la fiert în apă cu sare, timp de 15-20 minute. După ce au fiert, se scot din zeamă şi…
-
Cozonac la maşina de făcut pâine
În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…
-
Storceac de nisetru
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…
Reţete cu "smântână"