Rețete
- Aluaturi (8)
- Aperitive (101)
- Băuturi (24)
- Conserve (43)
- Deserturi (246)
- Mâncăruri (542)
- Paste și pizza (46)
- Salate (47)
- Sosuri (5)
- Supe și ciorbe (46)
- Reţete de post (90)
- Mic dejun (33)
- Rețete de Crăciun (17)
- Rețete de Paşti (16)
- Internațional (77)
-
Somon simplu la grătar
Somonul rondele se presară cu sare şi se pune pe grătarul încins. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, atât…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Legume cu tăiţei de orez la wok
Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…
-
Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
Morcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime. Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.…
-
de post
Frigărui de legume
Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…
-
Sos picant de roşii
Roşiile, busuiocul proaspăt, usturoiul şi ardeiul iute se pun în robotul de bucătărie şi se amestecă până…
-
Friptură de curcan şi porc la tavă…
Pulpa de porc se taie cubuleţe. Usturoiul se taie feliuţe. Pulpele de curcan se împănează cu usturoiul, apoi…
-
Coaste de porc la cuptor
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei până se obţine o pastă şi se amestecă cu cimbru, rozmarin…
-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
Legume asortate
Legumele congelate se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se amestecă cu…
-
Aripioare cu slăninuţă şi cartofi…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune un strat de cartofi tăiaţi felii. Peste stratul de cartofi…
-
Bruschete cu caşcaval şi hribi
Caşcavalul se taie felii subţiri, atât cât să acopere felia de baghetă. Pe felia de baghetă se pune o feliuţă…
-
Omletă cu arome indiene
Roşiile se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt. Ghimbirul se taie şi el mărunt. Ouăle se bat împreună…
-
Ciorbă de raţă
Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…
-
Pulpă de cocoş cu vin şi roşii la…
Pulpele de cocoş se pun în vasul de la slow cooker. Roşiile se pun peste pulpe, se adaugă condimentele şi…
-
Mărțișor
Minicozonaci la mașina de făcut pâine
Ouăle se bat spumă cu zahărul. Ouăle se pot bate și împreună cu coaja de lămâie și praful de sare. În…
-
Salată de roşii cu busuioc şi usturoi
Se prepară dressing-ul. Se pisează usturoiul, se adaugă busuiocul proaspăt şi se mojarează, se adaugă ulei…
-
Pui cu porumb la cuptor
Carnea de pui se taie cubulețe mici și se călește în jumătate din cantitatea de unt aproximativ 4-5 minute.…
-
Somon cu sos de portocale la cuptor
Jumătate de portocală se taie felii subţiri, iar cealaltă jumătate se stoarce. Sucul rezultat se amestecă…
-
Sos de iaurt cu hrean și brânză
Iaurtul cu brânza proaspată, hreanul, sarea, piperul, boiaua dulce se dau la robot până se obţine o pastă…
-
Minitort cu cremă de lămâie şi frişcă
Facem amestecul pentru blat pentru 4 tortuleţe inimioară. Iar crema o vom prepara doar pentru unul singur, celelalte…
-
Cegă cu vin şi mărar la cuptor
Mărarul se taie mărunt, lămâia se curăţă de coajă şi apoi se desface miezul, tăindu-se cubuleţe. Într-un…
-
de post
Legume la dry-cooker
Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…
-
Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc
Iepurele se tranşează, se presară cu sare. Într-o tigaie se pune untul şi se sotează carnea întorcând-o…
-
Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
-
Sos marocan de năut
Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…